Nog geen account

Account aanmaken

Inloggen


Waarom aanmelden?

Een van de doelstellingen van de website Leestekens van het Landschap is het ontsluiten van kennis die bij amateur historici aanwezig is. We zien regelmatig dat mensen enthousiast zijn over een streek waarmee ze een band hebben en hier veel informatie over verzamelen. Het delen van deze informatie met een groter publiek is soms moeilijk. Via de website willen we gereedschappen aan bieden die dit mogelijk maken. Het enige dat u hiervoor hoeft te doen, is het aanmaken van een account. Dit geeft u toegang tot een aantal functies op de website, die alleen voor geregistreerde gebruikers open worden gesteld. Hieronder volgt een toelichting op deze functies.

Het toevoegen en aanpassen van leestekens

Bij het samenstellen van de website is er een begin gemaakt met een verzameling landschapselementen. Deze is verre van compleet. Een aangemeld lid kan zelf landschapselementen toevoegen aan de bestaande lijst. Door het invullen van een formulier geeft u de benodigde informatie en na een goedkeuring door de beheerder wordt het op de website geplaatst. U kunt ook de bestaande informatie aanvullen of aanpassen.

Het toevoegen van foto’s

Als u bent aangemeld op de website is het mogelijk om foto’s toe te voegen. Wanneer u in de eigenschappen van de foto een titel opgeeft, zal deze onder de foto verschijnen. Ook als u het veld ‘Copyright’ invult, komt uw naam in beeld. Zo is voor iedereen duidelijk dat u de foto heeft toegevoegd.

Het inventariseren van landschapselementen

Een van de belangrijkste hulpmiddelen is de interactieve inventarisatie module. Als u ingelogd bent kunt u op een kaart aangeven waar verschillende landschapselementen aanwezig zijn en krijgt u de mogelijkheid hier foto’s en documenten aan toe te voegen. Elk landschapselement heeft zijn eigen kaart. Dus als u bijvoorbeeld eendenkooien wilt intekenen, dan navigeert u naar de pagina eendenkooien en navigeert u naar de kaart. U kunt nu – afhankelijk van het element – punten, lijnen of vlakken intekenen. Een link naar een uitgebreide instructie kunt u vinden op uw profielpagina.

Het koppelen van ‘grijze’ literatuur aan landschapselementen

Er wordt door zowel amateurs als professionals veel geschreven over landschapselementen. Op de website bieden wij de mogelijkheid om digitale versies van artikelen en rapporten toe te voegen aan een pagina van een specifiek landschapselement. Als u de literatuur niet zelf geschreven heeft, bent u zelf verantwoordelijk voor vragen van toestemming voor het plaatsen op de website.

Discussiëren

Met een gebruikersaccount kunt u deelnemen aan discussies over landschapselementen. Het kan zijn dat de informatie op de website onvolledig is, of zelfs onjuist. Door een discussie op gang te brengen wordt het mogelijk om tot nieuwe inzichten te komen.

Uw profiel

Alle geregistreerde gebruikers van de website hebben een eigen profielpagina. U kunt zelf aangeven welke gegevens u wilt delen. Het is niet verplicht om uw profiel openbaar te maken, maar het bevordert wel contact tussen de gebruikers.

Terug naar boven